MANİSA / ALAŞEHİR - Delemenler Ortaokulu

DEPREM FARKINDALIĞI

DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZ  BİLİNÇLENİYORLAR...

Ülkemiz, deprem riski yüksek bir bölgede bulunuyor ve bu nedenle depremle ilgili bilinçlenmek, hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor.

Depremler, doğal afetler arasında en tehlikeli olanlardan biridir. Bir deprem anında yapılacak doğru adımlar, hayat kurtarabilir. Öncelikle, sakin olmalı ve paniğe kapılmamalıyız. Evimizde, işyerimizde veya bulunduğumuz herhangi bir yerdeyken korunma yöntemlerini bilmek çok önemlidir.

Evlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, acil durum çantası hazırlamak ve ailemizle iletişim planı oluşturmak gibi basit önlemlerle deprem riskini minimize edebiliriz. Ayrıca, deprem anında açık alanlara çıkarak, yüksek binalardan ve tehlikeli alanlardan uzak durmalıyız.

Unutmayalım ki, deprem bir doğal afet olarak kaçınılmaz olsa da, alacağımız tedbirlerle olası zararları en aza indirebiliriz. Hep birlikte daha güvenli bir toplum oluşturmak için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

09-02-202409-02-202409-02-202409-02-2024

Yayın: 09.02.2024 - Güncelleme: 09.02.2024 11:34 - Görüntülenme: 20